Online Siparişte Aynı Gün Teslimat Seçeneği
Özel teslimat servisimiz ile İstanbul içi siparişlerde “Aynı Gün Teslimat” yapabiliyoruz

Çerez Aydınlatma Metni

Gilan Jewellery

Empress Mücevher Ticaret A.Ş.

Çerez Aydınlatma Metni

İşbu Aydınlatma Metni (Metin) veri sorumlusu sıfatıyla Empress Mücevherat Ticaret A.Ş. (Gilan yada Şirket yada Biz) olarak, siz internet sitesi ziyaretçilerimizi gerçekleştirdiğimiz kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (Kanun) 10. maddesi uyarınca aydınlatmak ve sitemizde hangi amaçlarla, hangi tür çerezlerin kullanıldığını ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi açıklamak amacıyla hazırlanmıştır. 

 

  • Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

 

Kişisel verileriniz(işlem güvenliği [IP adresi bilgileri, internet sitesi giriş çıkış kayıtları gibi] ve pazarlama [çerez kayıtları gibi]) faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi; ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi; pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi; reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi; ürün/hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla, Kanun’da düzenlenen genel ilkelere uygun olarak işlenmektedir. 

 

  • Kişisel Verilerinizin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amaçları

 

Gilan tarafından hukuka uygun olarak işlenen verileriniz; yukarıda 1. maddede belirtilen amaçlarla tedarikçilerimize, yetkili kamu kurum kuruluşlarına Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen işleme şartları çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

  • Kişisel Verilerinin Toplama Yöntemi ve Hukuki sebebi

 

Gilan, internet sitesinin işletimi sırasında çeşitli türde çerezler kullanmaktadır. Kişisel verileriniz bu çerezler vasıtasıyla elde edilmekte olup, Kanun’un 5. maddesinde belirtilen işleme şartları (açık rıza, kanunlarda açıkça öngörülmesi, hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi için zorunlu olması, şirketimizin meşru menfaati için zorunlu olması) dahilinde işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. 

 

Çünkü bu çerezlerden bazılarının kullanımı internet sitesinin çalışması ve size sunulabilmesi, sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz için zorunlu olup, diğer çerezler ise site kullanımının analizini gerçekleştirmek, kullanım alışkanlıklarını anlamak, reklam ve içerikleri kişiselleştirilmek amacıyla kullanılmaktadır. 

 

İnternet sitesinde yer alan çerez uyarısını kapatmanız ya da sitenin kullanımına devam etmeniz halinde çerez kullanımına rıza verdiğinizin kabul edildiğine özellikle dikkat çekmek isteriz. 

 

Çerez nedir?

 

Çerez, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazlarınıza (bilgisayar, akıllı telefon ve diğerleri) yerleştirilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan küçük metin dosyalarıdır. 

Çerezlere ilişkin detaylı bilgi için: http://www.aboutcookies.org/ ve http://www.allaboutcookies.org/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz. 

 

Çerez Türleri Nelerdir, Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır? 

 

Oturum Çerezleri: İnternet sitesini ziyaret süresince kullanılan çerezler olup, internet tarayıcısı kapatıldıktan sonra silinen çerezlerdir.

Kalıcı Çerezler: Bu çerezler tarayıcı kapatıldıktan sonra da saklanan ve ziyaretçi tarafından silininceye ya da süresi doluncaya kadar geçerliliğini koruyan cihazda kalmaya devam eden çerezlerdir. 

Birinci Taraf Çerezleri: Ziyaret edilen web sitesi operatörü tarafından cihaza yerleştirilen çerezlerdir.

Üçüncü Taraf Çerezleri: Ziyaret edilen web sitesi operatörü dışındaki kişiler tarafından cihaza yerleştirilen ve kontrol edilen çerezlerdir.  

Tamamen Gerekli Olan Çerezler: İnternet sitesinin düzgün ve doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla kullanılması mecburi olan çerezlerdir. 

Performans Çerezleri: İnternet sitesinin kullanımını ve performansını analiz ederek sitenin performansını/verimini arttırmak için kullanılan çerezlerdir 

İşlevsellik Çerezleri: İnternet sitesinin işlevselliğini arttırmak, site üzerindeki tercih ve seçimleri hatırlayarak kullanım kolaylığı/kişiselleştirme imkanı sağlamak için kullanılan çerezlerdir. 

Hedefleme Ve Reklam Çerezleri: Kişilerin tanınması profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılan çerezlerdir. 

 

İnternet Sitemizde Kullanılan Çerezlere İlişkin Bilgiler

 

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz.  

 

Çerez Kaynağı Çerezin Amacı Çerez Türü / Kapsamı Açıklama
Criteo Yeniden Pazarlama Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
Criteo çerezleri, kullanıcı trendlerini anlamlandırmak ve kullanıcıların web sitesi üzerinden kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamasını sağlayan çerezlerdir. Criteo çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://www.criteo.com/privacy/
Facebook Pazarlama – Analiz Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
Facebook çerezleri, Facebook hesabı olan kullanıcıların gezindiği site ve uygulamalar üzerinden dönüşüm ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin kullanılması amacıyla kullanılan çerezlerdir. Facebook çerezleri hakkında ayrıntılı bilgi için bağlantıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://tr-tr.facebook.com/policies/cookies/
Google Ads Pazarlama – Analiz Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
Google Ads çerezleri, güvenli arama tercihlerinizi kullanarak, ilgili ürünlerin reklamlarını sizlere sunabilmemizi, reklam faaliyetlerinin başarı ölçümü ve iyileştirilmesi gibi amaçlarla kullanılan verileri derlenmesine yardımcı olan çerezlerdir. Google ürünlerine dair çerezler hakkında ayrıntılı bilgi için: https://policies.google.com/privacy?hl=tr
Google Analytics (_ga) Analiz Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
Google Analytics _ga çerezi, kullanıcıları ayrıştırmak ve müşteri analizi sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Google ürünlerine dair çerezler hakkında ayrıntılı bilgi için: https://policies.google.com/privacy?hl=tr
Google Analytics (_gid) Analiz Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
Google Analytics _gid çerezi, kullanıcıları ayrıştırmak ve müşteri analizi sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Google ürünlerine dair çerezler hakkında ayrıntılı bilgi için: https://policies.google.com/privacy?hl=tr
Google Analytics (_gat) Analiz Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
Google Analytics _gat çerezi, tekil kullanıcıdan gelen çoklu ziyaret talebini düşürmek/tekilleştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Google ürünlerine dair çerezler hakkında ayrıntılı bilgi için: https://policies.google.com/privacy?hl=tr
Google Analytics (_gac_) Pazarlama Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
Google Analytics (_gac_) çerezi, Google Ads ve Google Analytics platformlarının entegrasyonu ve kullanıcıya ait kampanya bilgilerinin dönüşümü amacıyla kullanılmaktadır. Google ürünlerine dair çerezler hakkında ayrıntılı bilgi için: https://policies.google.com/privacy?hl=tr
Hotjar Analiz Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
Hotjar çerezleri, Joker internet sitemizin tasarımını ve fonksiyonlarını, kullanıcıların deneyimleri ve alışkanlıkları doğrultusunda iyileştirmemize imkân tanıyan, anlamlandırılabilir ve anonim veriler sağlamaktadır. Hotjar çerezleri hakkında ayrıntılı bilgi için bağlantıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy
Insider Pazarlama Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
Insider çerezleri, web tarayıcısı aracılığıyla, bilgisayarınıza veya üçüncü taraf bir analiz platformuna ait benzersiz tanımlayıcı yapısında çalışan çerezlerden oluşur. Bu çerezler, pazarlama kampanyalarının ölçümü, performans analizi ve kişiselleştirme faaliyetleri amacıyla kullanılır. Insider çerezleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için bağlantıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://useinsider.com/product-privacy-policy/
RTB House Yeniden Pazarlama Kalıcı Çerezler
Oturum Çerezleri / Tüm Sayfalarda
RTB House çerezleri, derin öğrenme modeline dayalı gerçek zamanlı teklifler aracılığıyla yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla, site ziyaretçilerine ait verileri derleme amacına hizmet eder. RTB House çerezleri hakkında ayrıntılı bilgi için bağlantıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://www.rtbhouse.com/privacy/ bilebilir ve başka internet sitelerinde gezerken görüntülü reklam alanlarında size incelediğiniz ve incelediğiniz ürünlere benzer ürünleri gösterebiliriz.

 

Bununla birlikte sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebileceğimizi, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebileceğimizi veya sitemize yeni çerezler ekleyebileceğimizi belirtmek isteriz. Dolayısıyla mevcut çerezlerimizde bir değişiklik olduğunda 23.12.2019 tarihli işbu aydınlatma metninde değişiklik yapılacak ve güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik güncel metnin yayınlanmasıyla birlikte yürürlük kazanacaktır.

 

Çerezlerin Yönetimi

 

Tarayıcınızın ayarlarını kontrol ederek çerezlere ilişkin tercihlerinizi görüntüleyebilir, isteğiniz doğrultusunda değiştirebilir; çerezlerin tümünü yada bazılarını reddedebilirsiniz. 

Öte yandan çerezlere hiçbir şekilde izin vermemeniz ya da sınırlandırmanız halinde internet sitemizin hiç çalışmayabileceğini ya da bazı özelliklerinin işlevselliğini yitireceğini, kullanıcı deneyiminizin kalitesinin düşebileceğini hatırlatmak isteriz.

 

Sitemizde kullanılan çerezlere dair tercihlerin ne şekilde yönetilebileceğinde dair bilgiler aşağıdaki gibidir. Çerezleri Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?
Çerez dosyalarına dair tercihlerinizi, internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden dilediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz.

Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?
GİLAN internet sitesinde kullanılan çerezler, sizlere daha iyi ve kişisel bir deneyim sağlamak amacıyla kullanılmakta, verinin anonim bir şekilde toplanması ve yine anonim bir şekilde anlamlandırılması esasıyla çalışmaktadır. Dilediğiniz her an GİLAN internet sitesinden sağlanan çerezlerin kullanımını sınırlandırabilir ve/veya sonlandırabilirsiniz. Ancak, böylesi bir durumda, sitenin tüm fonksiyonlarıyla çalışmayacağını ve tüm özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmamanız gerekir.

Çerez kullanımını sınırlandırmak veya engellemek için, kullandığınız internet tarayıcısının ayarlarını değiştirmeniz gerekmektedir. Ayarlar, kullandığınız cihaza, internet tarayıcınıza göre değişiklik göstermektedir. Aralık 2019 tarihi itibarıyla, internet tarayıcılarına özgü, çerez kullanım ayarlarını aşağıda bulabilirsiniz. (internet tarayıcılarının güncellemeler sonucunda, işlem adımlarını ve sayfa adlarını değiştirebileceğini göz önünde bulundurmanız gerekir.)

Internet Explorer
2. Tarayıcının sağ üst köşesinde yer alan Araçlar düğmesine ve ardından İnternet Seçenekleri’ne tıklayın.
3. Gizlilik sekmesine tıklayın, ardından tüm çerez tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar bölümünün altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve seçiminizi tamamlamanızın ardından Tamam düğmesine tıklayın.

Microsoft Edge
1. Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta işaretli bölüme tıklayın ve Ayarlar bölümüne gidin.
2. Açılan ekranda “Temizlenecek Öğeleri Seç” tuşuna bastıktan sonra, açılan ekranda temizlemek istediğiniz bölümleri işaretleyin. Kaydet tuşuna basarak işleminizi tamamlayın.

Google Chrome
1. Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta ikonuna ve ardından Ayarlar butonuna tıklayın.
2. Açılan sayfada, altta yer alan Gelişmiş’i tıklayın.
3. “Gizlilik ve güvenlik”in altında İçerik ayarları’nı tıklayın.
4. Çerezler ve sonra Tüm çerezler ve site verileri ve sonra Tümünü kaldır’ı tıklayın.
5. Tümünü temizle’yi tıklayarak onaylayın.

Mozilla Firefox
1. Firefox Menü düğmesine tıklayın ve Seçenekler’i seçin.
2. Gizlilik ve Güvenlik panelini açın ve Geçmiş bölümüne gidin.
3. Firefox ayarını “Geçmiş için özel ayarları kullansın.” olarak değiştirin.
4. Çerezleri göster… düğmesine tıklayın ve çerezler penceresini görüntüleyin.
5. Arama: alanına, çerezlerini silmek istediğiniz sitenin adını yazın. Aramanızla eşleşen çerezler görüntülenecektir.
6. Silmek istediğiniz çerez(ler)i seçip Seçilenleri sil düğmesine tıklayın.

Safari
1. Tercihler butonuna basın ve ardından Gizlilik butonuna tıklayın.
2. Açılan bölümden, “Web Sitesi Verileri” butonuna tıklayın.
3. Çerezlerini silmek istediğiniz internet sitesi ya da sitelerini seçin ve ardından Sil tuşuna basın.
Diğer ana web tarayıcılarında bu işlemin nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgiyi https://www.esb.org.tr/cerez-bellek veya https://www.aboutcookies.org adresinde bulabilirsiniz.

Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin geride bıraktığı tüm çerezli üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla da silebilirsiniz.

 

 

  • Kanun’nun 11. Maddesi Uyarınca Sahip Olduğunuz Haklar

 

 

Kanun’un ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi (kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, KVKK m.7’deki şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, kişisel verileriniz aktarılmışsa yapılan düzeltme silme/yok etme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı 3.kişilere bildirilmesini isteme, kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonuç ortaya çıkması durumunda itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle herhangi bir zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme) “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”e göre  Yazılı olarak yapmak istediğiniz başvurularınızı, Empress Mücevher A.Ş.’nin Molla Fenari Mah. Bab-ı Ali Cad. No:9/4 34120 Fatih-İstanbul adresine gönderebilirsiniz. 

 

E-posta yoluyla yapmak istediğiniz başvurularınızı [email protected] e-posta adresine veya [email protected] Kayıtlı Elektronik Posta adresine yapabilirsiniz. 

Kapat
Canlı Sohbet